Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Lund

Begravningsbyrån i Lund finns här för din skull. Vi utformar begravningar med era och den avlidnes önskemål i fokus. Vi hjälper er med både det praktiska och med den snåriga juridik som kan uppstå efter ett dödsfall.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Lund.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Den vanligaste anledningen till att anlita oss kretsar kring just själva begravningen. Vanligen sker begravningen i en kyrka, men man kan också hålla ceremonin i ett kapell, hemma i trädgården eller i princip var som helst..

Familjejuridik

Vi har kunniga och erfarna familjejurister som kan bena ut de ibland komplicerade frågorna som uppstår när någon går bort. Det handlar oftast om testamenten, vem som ärver vad, och att upprätta en bouppteckning.

Minnesstund

De flesta väljer att hålla en minnesstund efter ceremonin. Där får man tillfälle att slappna av lite och sitta ner och samtala under lite mer avslappnade former. Om man har hållit ceremonin endast för de närmast anhöriga bjuder man ibland in fler till minnesstunden.

Övriga tjänster

Vi tillhandahåller en mängd tjänster i samband med begravningen. Det kan vara bland annat transporter, kista och urna, gravstenar, catering, blomsterarrangemang, dödsannons och inbjudningskort, minnesböcker och mycket annat.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Lund.

Inom kyrkan var Lund en metropol under medeltiden och därför finns det också många vackra kyrkor här, bland annat Stora Råby kyrka, med anor ända från 1100-talet. Här nedan ser du några exempel på kyrkor, kapell och begravningsplatser i Lund..

Kyrkor i Lund

Allhelgonakyrkan, Stora Råby kyrka, Genarps kyrka, Knästorps kyrka, Bonderups kyrka, S:t Stefans kyrka, Maria Magdalena kyrka, Klosterkyrkan, S:t Hans kyrka, Vallkärra kyrka, Odarslövs kyrka och Uppåkra kyrka.

Begravningskapell i Lund

S:t Olofs kapell och Uppståndelsens kapell, som båda ligger på Norra kyrkogården. En bit bort finns också kapellet på Dalby kyrkogård.

Begravningsplatser i Lund

Norra kyrkogården är Lunds största kyrkogård, medan Klosterkyrkogården är den äldsta. Övriga kyrkogårdar i Lunds pastorat är Östra kyrkogården, Stora Råby kyrkogård, Norra Nöbbelövs kyrkogård, Vallkärra kyrkogård, Stångby kyrkogård, Västra Hoby kyrkogård, Håstad kyrkogård, Igelösa kyrkogård, Odarslöv kyrkogård och den vackra Fredentorps begravningsplats.

Author photo
Karl
Skribent
Karl har lång erfarenhet av att arbeta som journalist och skribent. Numera är han bland annat ansvarig för löpande förvaltning av denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.